İş Güvenliği Uzmanlığı Atama Puanları
İş güvenliği uzmanları her yıl gerek devlet kadrolarında gerekse de özel kuruluşlarda görev almak için başvurular yapmaktadır. Sınavlara girerek istediği puanı almaya çalışanlar iş güvenliği uzmanlığı atama puanları için araştırmalar yapmaktadır. Buna göre özellikle iş güvenliği uzmanlarının devlet tarafındaki atamalarının nasıl olacağıyla alakalı olarak araştırmalar netlik kazanmıştır. Her yıl ihtiyaca göre atama taban puanları değişebilmektedir. Kamu görevi yürütmek üzere atanmak isteyen ve şartları taşıyan İSG mezunlarının, taban puanları takip ettiği, KPSS puanını yükseltmek için konulara çalıştığı görülmektedir.
Tekniker kadrosunda kontenjanı olan yerlere atamaların gerçekleşmesi için taban puan ortalama 87 olarak kayıtlara geçmektedir. Buna göre atama puanları dikkate alınarak çalışmaların ona göre yapılmasında oldukça fayda vardır. İş güvenliği uzmanı olmak isteyen birçok kişinin çalışmalarındaki performansı artırmaları ve neticesinde daha iyi bir yol çizmeleri gerekiyor. Ancak belirtilen atama puanının her yıl değişebileceği de göz önüne alınmalıdır.
Özel sektörde OSGB firmalarında çalışma olanağı bulan ve halen müthiş bir sayıda açığın bulunduğu iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı alanında ilk olarak C sınıfı uzmanlık sınavını geçmeniz gerekir. Bu sınavı vermeden herhangi bir resmi ya da özel kuruluşta çalışamazsınız. Ancak C sınıfı İSG uzmanlığını elinize aldığınız zaman özel firmalarda İSG uzmanı olarak başvuruda bulunarak çalışma olanağınız var.
İş Güvenliği Uzmanlığı KPSS Atama Puanı
İş güvenliği uzmanlığı KPSS atama puanı için net bir şey söylemek imkansızdır çünkü bu yıl size belirtilen atama taban puanı geçen yıldan farklıdır. Önümüzdeki yıl için de farklı olacaktır. Bunu dikkate alarak çalışmanızı 85 puan üstünde alabilecek şekilde düzenlemeniz faydalı olacaktır. İSG uzmanı olabilmek için 2 yıllık yüksekokullardan mezun olan birçok kişinin girdiği sınavlar ile C sınıfı uzmanlığa doğru ilk etapta yol aldıkları görülür.
Daha sonra kendilerini geliştiren ve bu uzmanlık alanında yeterli süre çalışan herkesin B sınıfı uzmanlık sınavına girmeye hak kazandığı görülmektedir. Daha sonra işin ucu A sınıfı uzmanlığa kadar gitmektedir. Maaşları da kademe yükseldikçe artan bir meslek dalı olduğu için, mümkün olduğu kadar yüksek sınıfa terfi etmeye çalışmak gerekir. Piyasadaki uzman sayılarını karşılaştırdığınızda en fazla C sınıfı uzmanın olduğunu görebilirsiniz. Her yeni mezun, C sınıfı uzmanlığı genelde kazanabilmektedir.
Ancak diğer bir karşılaştırmada B sınıfı uzman sayısının C sınıfından az ancak A sınıfından çok olduğu görülür. Sayısal değer olarak ikisinin ortasında olması halen açık olduğunu göstermektedir. Ülkemizde nasıl ki C sınıfı uzmana ihtiyaç vardır, B sınıfı ihtiyacı ise halen sürmektedir. A sınıfına değinecek olursak, ülkemizdeki sayısı oldukça azdır. Ciddi şekilde iyi maaşlar alan A sınıfı uzmanlığa geçmek isteyen birçok uzman vardır ancak sınavları da zor olmaktadır. Mesleğin zirvesi olduğu için gerçekten iyi yetişmiş uzmanlar kesinlikle daha iyi maaş almaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı 2021 Atama Puanları
İş sağlığı ve güvenliği atama 2021 puanları en çok araştırılan konuların başında gelmektedir. 2020 puanlarında 85 üzerinde puanlar ile devlet kadrolarında görev yapıldığı bilinmektedir. Buna göre özellikle iş sağlığı ve güvenliği uzmanları için kişilerin gerekli araştırmaları yapmasında da yarar vardır.
Ön lisans mezunu olup bu alanda devlet kadrosuna girmeyi isteyen kişiler kadrolu olmak için tekniker kadrosundan girebilirler. Buradaki puanları ve başarı sıralamalarını baz alarak kariyerini iş güvenliği uzmanı olarak idame ettirecek olan kişilerin çalışmalarına da bu yönde disiplin uygulaması son derece önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı 2021 atama puanları konusunda uzman adaylarının gelişmeleri yakından takip etmesinde fayda vardır.